Šta je Managed WordPress Hosting i da li je to pravi izbor za vas?

Šta je Managed WordPress Hosting i da li je to pravi izbor za vas?

WordPress je najpopularniji sistem za upravljanje sadržajem (CMS) na svijetu, koji pokreće preko 60% svih sajtova na internetu. Sa tako velikom popularnošću, dolazi i potreba za specijalizovanim hostingom koji može da zadovolji potrebe WordPress sajtova. Jedna od opcija koja je postala sve popularnija u poslednjih nekoliko godina je Managed WordPress Hosting.

Šta je Managed WordPress Hosting?

Managed WordPress Hosting definicija

Managed WordPress Hosting je hosting usluga posebno dizajnirana za WordPress sajtove, koja obuhvata automatsko upravljanje tehničkim aspektima WordPressa, kao što su sigurnost, brzina, ažuriranja i backup-ovi. Ovo znači da hosting provajder preuzima odgovornost za ove tehničke detalje, oslobađajući vas brige o održavanju sajta.

Prednosti Managed WordPress Hostinga

Brzina

Brzina učitavanja vašeg sajta je od suštinskog značaja za korisničko iskustvo i SEO. Managed WordPress Hosting provajderi optimizuju servere specifično za WordPress, što znači da će vaš sajt učitavati brže nego na standardnom hostingu. Ovo se postiže kroz razne tehnike, kao što su korišćenje najnovijih verzija PHP-a, optimizacija baze podataka i korišćenje keširanja na serveru.

Sigurnost

Sigurnost vašeg sajta je od najveće važnosti, a Managed WordPress Hosting provajderi ulažu velike napore da osiguraju vaš sajt. Ovo uključuje redovno skeniranje sajta za malware, automatsko ažuriranje WordPressa i dodataka, kao i pružanje SSL sertifikata. Takođe, mnogi provajderi nude i zaštitu od DDoS napada.

Podrška

Managed WordPress Hosting obično uključuje premium podršku od strane stručnjaka za WordPress. Ovo znači da ćete imati pristup timu koji razume WordPress i može vam pomoći sa bilo kojim problemom koji se može pojaviti. Ovo može biti posebno korisno ako niste tehnički potkovani ili nemate vremena da se bavite tehničkim problemima.

Automatska ažuriranja

Ažuriranja su ključna za održavanje sigurnosti i funkcionalnosti vašeg sajta. Managed WordPress Hosting automatski ažurira vaš WordPress i dodatke, što znači da ne morate ručno da proveravate i instalirate ažuriranja.

Dnevne rezervne kopije

Gubitak podataka može biti katastrofalan za vaš sajt. Managed WordPress Hosting obično uključuje automatske dnevne rezervne kopije vašeg sajta, što znači da ćete uvek imati svežu kopiju vašeg sajta u slučaju da nešto pođe po zlu.

Kako odabrati pravi Managed WordPress Hosting?

Prilikom odabira Managed WordPress Hostinga, važno je razmotriti nekoliko ključnih faktora:

 1. Performanse: Važno je da odaberete hosting provajdera koji nudi visoke performanse. To uključuje brzo učitavanje sajta, visoku dostupnost i skalabilnost. Provajderi koji koriste najnovije tehnologije kao što su SSD diskovi, najnovije verzije PHP-a i optimizovane baze podataka će obezbediti brže učitavanje vašeg sajta. Takođe, provajderi koji nude Content Delivery Network (CDN) i keširanje na serveru će dodatno poboljšati brzinu učitavanja vašeg sajta.
 2. Sigurnost: Sigurnost vašeg sajta treba da bude prioritet. Potražite provajdera koji nudi redovno skeniranje za malware, zaštitu od DDoS napada i automatska ažuriranja. Takođe, važno je da provajder nudi SSL sertifikate, zaštitu od brute force napada i firewall. Mnogi provajderi takođe nude opciju vraćanja sajta na prethodnu verziju u slučaju da dođe do nekog problema.
 3. Podrška: Dobra podrška je ključna za uspeh vašeg sajta. Potražite provajdera koji nudi 24/7 podršku od strane stručnjaka za WordPress. Ovo znači da će tim podrške biti upoznat sa specifičnostima WordPressa i moći će da vam pomogne sa bilo kojim problemom koji se može pojaviti. Takođe, važno je da provajder nudi više kanala za komunikaciju, kao što su email, telefon i chat.
 4. Cijena: Cijena je uvek važan faktor prilikom odabira hostinga. Važno je da odaberete provajdera koji nudi dobar odnos cijene i kvaliteta. Pored osnovne cene, obratite pažnju i na dodatne troškove, kao što su troškovi za obnavljanje, troškovi za dodatne domene i troškovi za SSL sertifikate. Takođe, proverite da li provajder nudi garanciju povrata novca u slučaju da niste zadovoljni uslugom.

Da li je Managed WordPress pravi izbor za vas

Managed WordPress Hosting može biti odlična opcija za one koji traže visoke performanse, sigurnost i podršku za svoj WordPress sajt. Iako je obično skuplji od standardnog hostinga, prednosti koje nudi mogu da opravdaju dodatne troškove. Prilikom odabira provajdera, važno je razmotriti performanse, sigurnost, podršku i cijenu.

 

StartUp

Wordpress Managed Hosting
14
29
Mjesečno
 • 10 GB prostora
 • do 10 000 posjetilaca
 • Neograničeno Poddomeni
 • Baza podataka: Neograničen broj Max 500MB
 • Besplatan backup
 • Besplatan SSL
 • Besplatna WP instalacija
Popularno

Managed WordPress Hosting može biti odlična opcija za one koji traže visoke performanse, sigurnost i podršku za svoj WordPress sajt. Iako je obično skuplji od standardnog hostinga, prednosti koje nudi mogu da opravdaju dodatne troškove. Prilikom odabira provajdera, važno je razmotriti performanse, sigurnost, podršku i cijenu.

 

Povezani članci

Šta je domen?

Domen je jedinstveno ime koje označava lokaciju nekog sajta na internetu. Zamislite domen kao digitalnu adresu; poput broja kuće i naziva ulice, svaki sajt na

Pročitaj više »
0
  0
  Korpa
  Korpa je prazna